Увага! Анонс майстер-класів для школярів.

Майстер-клас «Екологічний брейн-ринг. Інтерактивне пізнання світу»

Майстер-клас «Екологічний брейн-ринг» це інтелектуально-розважальний захід для школярів старших класів. Метою майстер-класу є підвищення рівня знань в області екології та енергозбереження, розвиток творчого потенціалу та екологічної культури школярів, підвищення зацікавленості молоді до наукової діяльності та демонстрація імплементації інтерактивних інструментів пізнання у навчальний процес.

До участі у брейн-рингу рекомендовано залучити випускників 9, 10 та 11 класів. Відповідно до класів або за бажанням дітей сформувати 2-4 команди (кількість гравців в одній команді складає 4-5 чоловік).

Майстер-клас «екологічний слід» ‒ захід для школярів середніх та старших класів. Метою майстер-класу є поглиблення знань учнів по екології, привернення уваги до відносин «людина-природа», розуміння впливу на екологічну ситуацію кожної людини на планеті.

Під час майстер-класу школярі разом з провідними фахівцями-екологами мають змогу індивідуально визначити свій «екологічний слід». Цей показник вимірює наскільки ми впливаємо на нашу природу та наскільки використовуємо її ресурси. Розрахунок екологічного сліду допомагає школярам зрозуміти як досягти поліпшення стабільності та добробуту на державному рівні, стати локальними лідерами за рахунок оптимізації громадських ініціатив та особисто для себе ‒ зрозуміти вплив своєї діяльності на довкілля.

 

Майстер-клас «Екодім»

Майстер-клас «Екодім» орієнтований на отримання теоретичних знань та практичних навичок з оцінки та удосконалення рівня екологічності житла та робочого місця. Метою майстер-класу є підвищення інтересу до екологічного стилю життя, ознайомлення з сучасними тенденціями в екобудівництві та стимуляція пізнавальної активності учнів за рахунок роботи з приладами, що вимірюють різноманітні фізичні показники навколишнього середовища.

Під час майстер-класу школярі разом з провідними викладачами кафедри мають змогу інструментально оцінити екологічність приміщень та поглибити свої знання в області екології та фізики.

 

Майстер-клас «Гіс-технології в екології»

Майстер-клас «Гіс-технології в екології» ‒ це демонстрація застосування передових методів дослідження з використанням геоінформаційних систем для оцінки екологічного стану різних природніх об’єктів. Метою майстер-класу є ознайомлення школярів з сучасними інструментами наукових досліджень.

Під час майстер-класу школярам продемонструють яким чином об’єкти навколишнього світу можна відтворити у вигляді карти, а потім аналізувати їх за величезним числом параметрів, візуалізувати їх і на основі цих даних прогнозувати самі різні події та явища. ГІС-технології можуть служити людству, запобігаючи екологічним катастрофам або допомагати вирішити екологічні проблеми окремих регіонів. ГІС-технології також можна використовувати і для потреб окремих компаній.

До участі у майстер-класі рекомендовано залучити випускників 11 класів.