Екологам пропонують наукове стажування в Німеччині

Німецький федеральний фонд довкілля пропонує стажування для випускників українських університетів, які досліджують проблеми охорони природи та навколишнього середовища.

Участь у програмі можуть узяти громадяни України, які мають диплом магістра, отриманий не раніше, ніж три роки тому, успішність вище середнього рівня та відмінний рівень володіння німецькою або англійською мовою.

Важливою вимогою є тема дослідження у сфері екології, результати якого можна буде застосувати в Україні, ЄС або глобально.

Як повідомляють організатори, для учасників стажування буде обрана приймаюча інституція, що якнайкраще відповідає потребам певного проєкту, та виділена щомісячна стипендія на перебування в Німеччині розміром 1 250 євро, що покриє витрати на проживання і харчування.

Окрім стипендії, учасники програми отримають страхування, запрошення на церемонію вручення Німецької екологічної премії та інші події Фонду довкілля, нетворкінг з іншими стипендіатами і випускниками через онлайн-платформу Stipnet та участь у щорічних зустрічах випускників з України.

Також перед початком стажування стипендіати пройдуть кількатижневий інтенсивний курс німецької мови.

Термін стажування становитиме від 6 до 12 місяців.

Прийом заявок триває до 05 березня 2021 року.

Більше інформації за посиланням: http://osvita.ua/abroad/80829/