Наші студенти знову в Німеччині

У період з 23 березня по 23 червня  2018 року студенти ІІІ і IV курсу Одеської Національної Академії Харчових Технологій проходили практику у Німеччині на підприємстві allfein Feinkost GmbH & Co. KG,  що знаходиться у місті під назвою Цербст.
Це невеличке,  затишне містечко, з досить невеликою кількістю населення в 23 тисячі яке розташовується  в північно східній частині Німеччини, також воно вважається батьківщиною Катерини II ,7 липня 2010 року в Цербсті було встановлено, а 9 липня урочисто відкрито пам’ятник Катерині II (скульптор – Михайло Переяславець).

 

Підприємство allfein Feinkost GmbH & Co. KG знаходиться за адресою Neuer Weg 1, 39261 Zerbst/Anhalt, Німеччина. Воно є дочірнім підприємством компанії Wiesenhof, що входить до складу PHW Group.

«PHW-Gruppe» – міжнародна німецька сільськогосподарська компанія. Одна з найбільших компаній в німецькій харчової промисловості. Історія її створення починається з 1932 року. Штаб-квартира компанії знаходиться в селі Рехтерфельд, в районі Фехта, на півночі Нижньої Саксонії.
PHW Group працює з приблизно 6 800 співробітниками і загальним оборотом в 2,48 млрд. Євро. Вона займається виробництвом і маркетингом високоякісних сортів м’яса птиці, таких як курка, індичка і качка під брендом WIESENHOF.
Інші області бізнесу включають харчування тварин і здоров’я тварин, а також харчування людей і здоров’я людини в групі з більш ніж 35 незалежних компаній.
PHW Group є однією з найважливіших компаній в Нижній Саксонії і однією з найважливіших компаній в сільськогосподарської та харчової промисловості Німеччини.

Проходячи практику на підприємстві allfein Feinkost GmbH & Co. KG ми працювали у різних цехах та ознайомилися з різними операційними циклами підприємства, починаючи з прийомки сировини та закінчуючи зберіганням і відправкою готовою продукції до точок реалізації.

Також цей період запам’ятався незабутніми подорожами як по містам Німеччини так і у Нідерландах. Ми відвідали такі такі міста як Берлін, Лейпциг, Дрезден, Дессау, Магдебург та Амстердам.

Підбиваючи підсумки практики, можна сказати, що ми здобули необхідний і важливий для нас досвід в сфері своєї кваліфікації. Навчилися виробляти, контролювати та аналізувати різні процеси виробництва . Вдосконалили навики праці та зробили свої висновки щодо того, що можна впроваджувати безпосередньо у нас в Україні. А також не менш важливе та цікаве, це те що ми подорожували, спостерігали за тим як змінюється архітектура в різних містах, життя людей. Кожне місце мало свою історію та залишало після себе неповторні враження і запам’ятовувалося незабутньою атмосферою.

Студентка гр. ТЗС 437 Ляліна Анастасія